top of page
חיפוש

העין השלישית

עודכן: 12 בנוב׳ 2019

קטמנדו. נפאל. אני פונה לתוך הסמטה הצרה ונכנסת בחיוך למרכז האיורוודי. אני יודעת מה אני רוצה – את טיפול הדגל של המקום – נסיכת שמן חם על העין השלישית. שמעתי על זה כל כך הרבה ואין לי ספק שאני נמצאת בדיוק במקום הנכון כדי סוף סוף לחוות אותו על בשרי.

וזה בדיוק מה שקורה. אני נשכבת על המיטה בחדר טיפולים ענקי, אנשים בטוניקות לבנות מסתובבים חרש בחדר, יחפים, ריח קטורת מתוק מערפל את החושים וברקע מתנגנת מוזיקת סיטאר מרגיעה, נוסכת ביטחון.

ביום יום מספיקות לי שתי עיניים, אבל בטח לא מזיק שתהיה עוד אחת, שלישית. אני עוצמת את השתיים שכבר יש לי ומחכה. שני מטפלים נעמדים משני צדי ראשי ומתחילים לנסוך שמן חם על המצח שלי, אי שם באמצע המצח מתפשטת תחושת חמימות נעימה. הם ממשיכים. העין השלישית עוד לא צצה ובטח שלא נפקחה. הטיפול יימשך שעה וחצי אז אני לא לחוצה. השמן מוחלף והמשפך מתמלא בעוד שמן חם. חם ממש. אאוץ'! אני נושכת שפתיים ומחכה לעין השלישית שתיפתח כבר. זה לא קורה. מה שכן קורה זה שעוד ועוד שמן נמזג ונוצק על המצח שלי, שכבר מתחיל לגרד לי ממש. אני מכוסה בשמיכה דקיקה ונהיה לי חם.

בדרך כלל אני מתה על טיפולים. מספיק שאני שומעת את המילה מסאג', וכבר אני מתפשטת ונשכבת מלאת ציפייה לעיסוי מענג. שוודי, תאילנדי, ממש לא משנה, אבל זה, זה באמת משונה. המוזיקה חורקת צורמנית, הגוף שלי מנותק עזוב לנפשו, הראש כמו צף בתוך שלולית שמנונית, פסי שמן לוהטים עושים את דרכם לאוזניים שלי, והמצח, המצח שלי פשוט עולה באש. סנה בוער.

בסוף הטיפול אני קמה מהמיטה וממש רואה אותה. העין השלישית שלי לובשת צורה ענקית של כוויה אדומה. ואז גם מכה בי ההכרה – אני השה לעולה...

אולי בכל זאת העין השלישית נפקחה?


רמת החמיצות

מד PH הוא מה שהאופה והמורה Thomas Teffri-Chambelland מתאר כעוד עין. עין שלישית. היא לא באה להחליף את השתיים האחרות, את החושים, את הרגישות של האופה, אבל מדידת החומציות בבצק נותנת עוד מידע, מעמיק, על הפעילות התוססת בתוך הבצק. מה שעוזר לנו, האופים, לבחור ביתר דיוק את התהליך וגם לקבל החלטות בזמן אמת, כי רמת החמיצות משפיעה על פעילות האנזימים בבצק. וזה מתברר כממש ממש משנה.

בצרפת יש תקן, ולחם מחמצת נחשב לכזה רק אם רמת החמיצות בו היא 4.3 לפחות. למה? עניין תזונתי.

1. מחמצת תורמת להפחתת מדד גליקמי, כלומר להפחתת קצב הספיגה של הסוכר בדם.

2. מחמצת עוזרת לנטרל חומצה פיטית ומאפשרת ספיגה טובה יותר של ויטמינים ומינרלים בגוף.

3. מחמצת תורמת טעמים עמוקים ועשירים לבצק ומאפשרת הפחתה בכמות המלח המוסף.

4. מחמצת תורמת לעיכול קל יותר כי הגלוטן עובר תהליך פירוק מסוים.


נכון שאנחנו אופים ולא רופאים, אבל עלינו מוטלת האחריות לייצר ולספק ללקוחות שלנו לחם טוב ומזין.




458 צפיות0 תגובות

Comments


הירשמו לקבלת עדכונים

!ההרשמה בוצעה

bottom of page