top of page
חיפוש
זו לא גברת זה אדון
בבצק מחמצת מתקיימות כל שלוש התסיסות. כל אחת מתפתחת בתנאים אחרים ותורמת לבצק בדרכה. מה קורה אם מוסיפים לבצק מחמצת גם שמרים תעשייתיים?


החלה של החווה
מלח מעכב את פעילות השמרים כי הוא חומר שסופח אליו מים, שנחוצים לשמרים לשם פעילותם. מגע ישיר של מלח ושמרים הוא מערכת יחסים שמתפוצצת להם בפנים


סולתה ושמנה
שומנים הם חומר מפריד שמעכב את ספיגת המים הנחוצים לפעילות החלבונים והעמילנים שבקמח. שומנים משפיעים על המרקם, הטעם, הנפח, הצבע וחיי המדף


bottom of page


